Sosyal Medya

Güncel

ABD Kongresi üyelerinden Kürdistan’a destek

ABD’den bağımsız Kürdistan’a destek açıklamaları referandum sonrasında da gelmeye devam ediyor.



Amerika Birleşik Devletleri Kongresi üyelerinden Kürdistan'ın bağımsızlığına destek geldi.

K24'ün haberine göre Cumhuriyetçi Parti'den ABD Kongresi Ãœyesi Trent Franks, bağımsızlık referandumu sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “BaÄŸdat hükümeti bu topraklar üzerinde yaÅŸayan diÄŸer halklar gibi Irak'taki Kürtlerin can güvenliÄŸini koruyamadı ve haklarını karşılayamadı” dedi.

“ABD'NÄ°N AHLÂKÃŽ SORUMLULUÄžU VAR”

“Kendi kaderini belirlemek Kürtlerin de en doÄŸal hakkıdır” diyen Franks, “ABD'nin ahlaki bir sorumluluÄŸu var; Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunu desteklemesi gerekiyor. Bu Washington'ın ulusal güvenliÄŸinin çıkarlarına olacaktır. Artık uluslararası toplumun Kürdistan'ın bağımsızlığını desteklemesinin zamanı geldi” diye konuÅŸtu.

“GÜÇLÃœ BÄ°R KÃœRT YURDU KURSUNLAR”

Demokrat Parti'den ABD Kongre Ãœyesi ve ABD Temsilciler Meclisi Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi üyesi Eliot Engel ise yaptığı açıklamada, ”Kürdistan Hükümeti IŞİD ile mücadelede aktif bir rol oynadı. IŞİD ile Mücadele Koalisyonu'nun da aktif bir üyesidir. Bu yüzden Kürtlerin kendi haklarını elde etmelerine olan inancım tamdır. Kürdistan siyasi liderliÄŸinden isteÄŸim, referandum sonuçlarına bel baÄŸlayarak güçlü bir Kürt yurdu kursunlar ve Kürdistan devletini kurmak için çaba göstersinler” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.